Luka 38 kg manje!

« grįžti

Luka 38 kg manje!

 

dob: 29 godina

visina: 184 cm

duljina tretmana: 6 mjeseci

težina prije početka tretmana: 134 kg

težina po završetku tretmana: 96 kg

 

SMRŠAVIO: 38 kilograma

 

Ostvareni rezultat je individualan te se ne može jamčiti isti rezultat drugim osobama.

 

UKUSAN PLAN PREHRANE

 

- Ne mogu se zamisliti da jedem nešto drugo. Ne osjećam glad i moje zdravlje se poboljšalo. Nikad se nisam osjećao bolje - kaže Luka.

UKUSNO I ZASITNO

 

– Najviše sam se bojao da ću morati jesti suhe žitarice i puno zelenila – smije se Luka kad se sjeti početka.

Najviše mu se sviđa piletina s kurijem i senfom, i pečene paprike punjene povrćem. Vikendom se počasti špagetima. - Naučio sam obraćati pozornost na ono što kupujem u trgovini. Čitam što piše na etiketama. Biram, na primjer, rajčice i začine umjesto gotovih umaka jer su puno zdraviji - dodaje Luka i napominje kako mu supruga pomaže u pripremi jela te ih rado jede.

 

PODRŠKA SUPRUGE

Heroj naše priče naglašava da bez podrške supruge vjerojatno ne bi došao do takvih rezultata te bi vjerojatno napustio program. - Podržavala me pri svakom koraku. To je vrlo važno, posebice na početku dijete, kada je sve teško jer hodaš kroz grad, osjećaš razne arome, vidiš ljude kako jedu sladoled, wafle, kebabe i želiš im se pridružiti. U tim trenutcima rekao sam si ako jednom padnem propast će cijeli moj trud. Srećom, nikad nisam posustao - objašnjava Luka.

 

Luka je pokazao disciplinu kroz cijeli tretman, redovit, sto posto poštujući preporuke dijetetičara. - Čak i kod druženja s prijateljima nosio sam svoju hranu, ali sam si nekada znao dopustiti čašu crnog vina - priznaje  Luka te navodi da čak i nakon tretmana koji je trajao pola godine pazi na sve preporuke dijetetičara. - Pazim na vrijeme obroka, uvijek popijem čašu vode pola sata prije i poslije jela.

Luka se pokušava kretati što je više moguće. - Sjećam se kada sam imao 134 kg, svaki korak mi je stvarao poteškoće i bilo mi je teško motivirati se za vježbu. Nakon jednog kruga stezalo me srce, a sada bez problema otrčim 10 kilometara I želim trčati i još više. - ponosno objašnjava.

Nakon tretmana ne samo da izgleda dobro, već ima bolje zdravlje. - Više se družim s drugim ljudima, otvoreniji sam i imam više samopouzdanja - zaključuje.